Persoonlijke Aandacht


Eddy Anthonio is zeker geen vreemde in de sportwereld. Op twaalfjarige leeftijd begon hij al met de Indonesische verdedigingskunst Pentjak Silat, om een paar jaar later over te stappen naar Kyokushinkai karate. In deze sport heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Met 17 jaar won hij voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen in de gewichtsklasse tot 60 kg. Vele ereplaatsen zouden volgen; voor het laatst nog in 2000, toen Anthonio tweede werd op het Wereld Kampioenschap Karate Semi-Contact in de gewichtsklasse tot 70 kg. Tevens werd hij daar kampioen met het Nederlands team.

Ook als begeleider heeft Anthonio vele jaren ervaring. Al in 1985, na diverse cursussen en opleidingen, gaf Anthonio instructie bij een fitness-school, tot aan 1997 toe. Toen vond hij het tijd om zijn eigen sportschool te starten, op basis van zijn eigen concept. “Voor mij was het duidelijk wat mensen het meeste plezier gaf en wat leidde tot de beste resultaten. Groepstrainingen in kleine groepen, met een gedegen begeleiding en met plezier in sporten als uitgangspunt.”

Eddy Anthonio is niet alleen een bekende topsporter, maar bovendien een bevlogen sporttrainer en begeleider. Zijn eigen sportschool – Advance Sports – bestiert hij vanuit de overtuiging dat persoonlijke aandacht en een écht individueel trainingsprogramma cruciaal zijn voor de plezierbeleving van de sporter en dus het resultaat. Zijn klanten – ook steeds meer uit het bedrijfsleven – zweren bij deze aanpak en komen soms van heinde en verre voor de échte persoonlijke trainingen van de bevlogen sport- en gezondheidsexpert.

Aanvankelijk startte het Advance Sports Fit-Centre aan de Ossenkamp in Zwolle. In 2003 volgde een verhuizing naar de Ternatestraat 13. Daar heeft de sportschool de beschikking over een professioneel ingerichte sportruimte. Omdat Anthonio uitgaat van groepen tot maximaal 15 mensen, wordt er vooral heel persoonlijk, sociaal en onder intensieve begeleiding gesport. Anthonio neemt zijn rol als begeleider zeer serieus. “Mensen vertrouwen op mijn deskundigheid, dus moet ik kundig zijn en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.” Anthonio volgde de fitnessopleiding bij de AFN, door regelmatig applicatiecursussen te volgen blijf Anthonio op de hoogte van de veranderingen in de diverse trainingen. Hierdoor zijn en blijven de trainingen gevarieerd maar vooral veilig voor de klanten die hij training geeft.

In 2005 heeft hij zijn Rijkserkende Karate Leraren(LMA) diploma zonder moeite gehaald.
Alle expertise – zowel praktijk als theorie - is dus in de persoon van Eddy Anthonio vertegenwoordigd.
Voor sporters een belangrijke meerwaarde, want Anthonio geeft vrijwel alle groepstrainingen zelf. En dat zijn er nogal wat.